Wanneer mag ik een MP3 rijden?

In Nederland mag je een driewielig motorvoertuig besturen met een autorijbewijs als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Vanaf 19 januari 2013 geldt de Europese rijbewijsrichtlijn, waardoor het besturen van een driewielig motorvoertuig met een autorijbewijs mogelijk is.

De belangrijkste voorwaarden zijn.

Leeftijd: Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.

Als aan deze voorwaarde wordt voldaan, mag je een driewielig motorvoertuig besturen met een geldig autorijbewijs categorie B*.

*Er geldt een overgangsregeling met betrekking tot het behalen van het autorijbewijs (categorie B) voor het besturen van een driewielig motorvoertuig in Nederland. Volgens deze regeling moet je in het bezit zijn van rijbewijs B en moet dit rijbewijs behaald zijn vóór 19 januari 2013.

Dit betekent dat als je je autorijbewijs (categorie B) hebt behaald na 19 januari 2013, je niet automatisch gerechtigd bent om een driewielig motorvoertuig te besturen met dit rijbewijs. In dat geval moet je een apart rijbewijs halen voor het besturen van een driewielig motorvoertuig, bijvoorbeeld rijbewijs A1 (motorrijbewijs voor lichte motoren) of rijbewijs A (motorrijbewijs voor zwaardere motoren), afhankelijk van het vermogen van het voertuig.

Het is altijd raadzaam om de specifieke wet- en regelgeving te raadplegen en eventueel contact op te nemen met de relevante autoriteiten voor de meest actuele informatie, omdat regels en voorschriften kunnen veranderen.

VERKOCHT

VERKOCHT

AUTORIJBEWIJS